A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

Новини

Дата: від до Скинути

Правильне харчування – це одна з кращих інвестицій у здоров’я та розвиток наших дітей

Правильне харчування – це одна з кращих інвестицій у здоров’я та розвиток наших дітей

24 січня 2024 року  на базі ліцею села Вербка Дубівської територіальної громади вперше на Волині  відбувся форум «Реформа шкільного харчування: виклики, досягнення, перспективи». Захід об’єднав керівництво області, представників районних адміністрацій, громад, навчальних закладів, Міністерства освіти і науки України та Офісу реформи системи шкільного харчування. У роботі форуму  взяли участь і представники Поворської громади: сільський голова  Інна Бондарчук та начальник гуманітарного відділу Поворської сільської ради Світлана Сільчук.

09:46 26.01.2024

З ювілеєм!

З ювілеєм!

Колектив Поворської сільської ради щиро вітає з 60-річчям члена виконавчого комітету Поворської сільської ради, мешканця с.Грив’ятки Миколу Володимировича Літвинчука, який  багато років працював в органах місцевого самоврядування. Своїм відповідальним ставленням до роботи, старанністю та активністю у вирішенні важливих питань громади він завоював справжній авторитет серед односельців.   Бажаєм

12:18 16.01.2024

Брати-довгожителі з Поворська

Брати-довгожителі з Поворська

Сьогодні ми, як ніколи раніше, усвідомлюємо цінність людського життя. Розуміємо, що ніякі багатства світу нікому не гарантують довгого віку на цій землі. А міцне здоров'я та хороша родина - це безцінний капітал, який не придбати за гроші. І по-справжньому щасливий той, хто встиг довго пожити на цій землі, потішитися принадами молодості, створити сім’ю, поспілкуватися сповна з хорошими людьми, знайти і реалізувати себе в добрих справах, за що будуть вдячні нащадки. Брати Никонор та Василь Нікончуки - якраз ті, про кого говорять «щасливі у літах і дітях». Обоє вже переступили 90-літній рубіж і є одними з найстарших мешканців Поворська: Никонору Себастьяновичу 17 грудня минулого року виповнилося 96 років, а Василю Себастьяновичу 14 січня нинішнього – 90 років. Народилися брати у с. Смолярі в бідній, але працьовитій багатодітній родині, у якій  на сьогоднішній день з 9-ти дітей  лише вони топчуть ряст на землі. Пережили лихоліття  Другої світової  війни, а старшому Никонору, інваліду війни,  довелося ще й повоювати в Японії. Створили свої сім’ї, побудували хати, посадили дерева, виховали дітей – одним словом, за народною мудрістю, гідно виконали необхідний мінімум завдань людини у світі.  А ще все життя сумлінно трудилися: Никонор біля трактора, його так і називали «доктором техніки»; а Василь в колгоспі біля коней, яких змалку обожнював завдяки батьку та тримав майже до 85-річного віку. Обидва брати уже поховали своїх дружин. Тепер проживають у домівках одиноко та, дякувати Богу, ще можуть дати собі раду і не почуваються одинокими та забутими.   Батьків щодня обов’язково провідують діти. Їх у Никонора, наприклад, троє – Євгенія, Тетяна, Петро, у Василя двоє – Сергій та Марія. Мають, звичайно, і внуків та правнуків.  А днями у родини випала чудова нагода знову зібратися докупи: у сімейному колі відзначили 90-річний ювілей  Василя Себастьяновича. За святковим столом посиділи, душевно погомоніли, позгадували минуле, почерпнули сили і енергії з духовного джерела батьківського дому, коли ще живі найдорожчі і найрідніші люди.  Здоров'я вам, брати Нікончуки! Обов’язково дочекайтеся ще однієї Перемоги!

08:14 16.01.2024

Пам'ятаємо...

Пам'ятаємо...

13 січня 2024 року минув рік відтоді, як на страшній війні зупинилося серце нашого односельця Сергія Володимировича Нестерука.  З метою вшанування подвигу земляка посадові особи органів місцевого самоврядування відвідали могилу Героя та поклали живі квіти.

12:00 13.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь