Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

8 травня - День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Дата: 08.05.2024 09:16
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

8 травня 2024 року вшановується 79-та річниця закінчення Другої світової війни як символ перемоги цивілізованого світу над злом нацизму, звільнення людства від загрози глобальної катастрофи.
Ця дата – про пам’ять і застереження, про страшну ціну й непоправні втрати війни, а не про культ завоювання і підкорення.
Путінська росія приватизувала перемогу над нацизмом у Другій світовій війні і перетворила її у засіб просування своїх новоімперських агресивних планів. Упродовж десятиліть вона цілеспрямовано знищувала пам’ять про внесок України та антигітлерівської коаліції у перемогу над гітлеризмом. Це стало передумовою для навішування тавра «фашисти» на українців  і початку у 2014-му році війни проти України.
Сьогодні від дій російських військових гинуть нащадки тих, хто воював з гітлерівським нацизмом у часи Другої світової війни. 
Тож пам’ять про Другу війну має  розвивати вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, а також виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю. 
Щиро бажаю, щоб в Україні нарешті припинилася війна, щоб українці стали справжніми господарями на своїй землі і збудували міцну і успішну державу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь