Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

 Учениця Поворського ліцею перемогла в обласному конкурсі

Дата: 15.01.2024 12:07
Кількість переглядів: 130

 

     У кінці 2023 року було підбито підсумки регіонального туру конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді "Моя Батьківщина - Україна".

     Приємно повідомити, що у номінації "З попелу забуття" серед 13 представлених робіт творчий доробок «Зруйнована мрія» учениці 7 класу ОЗСО "Поворський ліцей" Левчук Вероніки ( керівник Самчук Л.В.) посів ІІІ призове місце.

     У розділі «До річниці скорботи»  Вероніка так  щемливо  згадує  про мету своєї дослідницької роботи:

     «Льотчик Владислав Левчук – мій старший брат. Вже майже рік минув з дня його загибелі, а я й досі чекаю, коли він повернеться додому. У цій роботі я хочу розповісти вам про молодого офіцера, відважного льотчика-штурмана, героя мого часу. Я хочу, щоб про нього знали всі. А особливо ті, хто живе і житиме на цій вулиці (вулиці Владислава Левчука – авт.).

     Разом з мамою і братом Назаром ми опрацювали домашній архів – фото, документи, відео. Зверталися до інтернет-ресурсів. Мені було цікаво дізнатися, чи легко керувати вертольотом, що потрібно знати і вміти, щоб стати льотчиком, хотілося вивчити, якими якостями повинен володіти військовий пілот у бойових умовах. Мені вдалося поспілкуватися з Владиславовими однокласниками, шкільними вчителями, викладачами, друзями, побратимами, записати їхні спогади. Ми відвідали місця вшанування загиблих героїв, де встановлені меморіальні дошки із фото мого брата – площу Соборності у м.Луцьк, Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні [Дод.,с.29], військову частину у м.Новий Калинів Львівської області, де базується 12 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Віктора Павленка».

     І взагалі,  вся робота написана на одному подиху, так, що проймає кожного. А особливо, коли особисто знаєш родину Левчуків, був знайомий з Владиславом. Вкотре переконуєшся: це справді золотий генофонд і цвіт нації, який сьогодні стоїть на захисті України і, на жаль, гине.

     Тому надзвичайно важливо  усвідомити, яку величезну і страшну ціну нині ми платимо за те, щоб Україна була, вистояла і розквітла. Важливо зберегти пам’ять про сучасних українських Героїв – таких, як наш земляк Владислав Левчук і багато-багато інших. Саме завдяки їхньому подвигу і самопожертві в України є шанс на майбутнє, який ми не маємо права знівелювати.

«Я вірю, що якщо ти більше за своє життя любив небо, віддав стукіт власного серця, щоб билося наше… і була Україна, то обов’язково маєш стати зіркою. Моєю зіркою. Тією, яка вміє сміятися…

Вічного польоту тобі, братику…».

       Хіба ці слова 13-річної сестрички Героя не зобов’язують кожного з нас робити щось для Перемоги України?!

     Р.S.:  Щиро вітаємо з творчою перемогою Вероніку Левчук та її наставника Любов Володимирівну Самчук! Швидше б настала наша спільна українська Перемога!

Фото без опису

 

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь