Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

ПЕДАГОГИ ДІЛЯТЬСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ

Дата: 13.11.2023 16:25
Кількість переглядів: 124

 

     9 листопада у Поворському ліцеї вперше відбувся семінар-практикум «Інклюзивне навчання у початковій школі: практика, досвід та вектори успіху». Організатори семінару - Поворський ліцей та комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Колодяжненської сільської ради запросили до участі педагогів закладів освіти Колодяжненської, Люблинецької, Велицької, Поворської територіальних громад.

     Захід розпочався з екскурсії до музею історії села Поворськ при навчальному закладі, яку цікаво та змістовно провела Любов Самчук, завідувач музею.

     Відповідно до Програми семінару-практикуму Тетяна Ващук, вчитель початкових класів, у співпраці з асистентом вчителя Інною Заєць, у класі з інклюзивним навчанням провела урок з математики – інтерактивну гру «Що? Де? Коли?» .

     Тетяна Алієва, вчитель-дефектолог, показала відкрите заняття з корекції розвитку з учнем 3 класу.

     Досвідом роботи про втілення адаптації навчальних програм поділилась Тетяна Костевич, вчитель класу з інклюзивним навчанням.

     Надія Клімчук, вчитель початкових класів, презентувала досвід своєї роботи щодо втілення модифікації навчальних програм.

     Бліц-інтерв'ю з присутніми педагогами провели фахівці ІРЦ, зокрема розглянули актуальні питання, які виникають у роботі команди супроводу на етапі розробки та оформлення ІПР.

     Рівень розвитку будь-якого суспільства визначається ставленням до дітей з особливими потребами і тим, наскільки комфортно вони почуваються у соціумі. Радує те, що сьогодні суспільство повернулося обличчям до цієї категорії дітей і проявляє толерантність, гуманізм та підтримку, забезпечує їм доступну та якісну освіту. Семінар-практикум, що відбувся у Поворському ліцеї, без сумніву,  став хорошим досвідом у питанні організації інклюзивного навчання для початкової ланки освіти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

                      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь