A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

Своїх героїв пам’ятай, народе!

Дата: 19.05.2023 15:29
Кількість переглядів: 656

Упав солдат, що землю захищав,

Його скосила нагло вража куля.

Травневий день неквапно догасав…

Як мало накувала ти, зозуля?

На 19 травня 2023 року припадає сумна річниця від дня, коли у запеклих боях біля с.Трипілля Бахмутського району Донецької області  мешканець с. Поворськ Васейко Петро Іванович отримав тяжкі поранення. Вони виявились несумісними з життям, і 20 травня наш земляк-герой помер у лікарні м.Бахмут.   53-річний чоловік уже в перший день повномасштабного вторгнення російської армії на територію України добровольцем пішов на війну, бо вважав, що, маючи навики поводження зі зброєю, не має права відсиджуватись. У складі звитяжної 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого його підрозділ тримав позиції біля  Чорнобиля, на Київщині, біля Кропивницького, Миколаєва, у степах Херсонщини, на Донеччині, де й закінчився воєнний та земний шлях нашого захисника. А в мирний час Петро Васейко із задоволенням працював на полі, сіяв, садив, любив рибалити, збирати гриби і дарувати дружині квіти. Страшна війна обірвала життя цього працьовитого та життєрадісного чоловіка, як і тисяч інших миролюбних українців…

 «Ти маєш бути сильною…» - постійно на думці у вдови Олени останні настанови чоловіка, що мужньо проходив крізь пекло війни. І жінка тримається з усіх сил, виконуючи його прохання, заради пам’яті про нього, заради дітей і внучки.

З метою вшанування подвигу загиблого захисника Поворської громади Петра Васейка сільський голова Інна Бондарчук, секретар сільської ради Світлана Самчук та спеціаліст гуманітарного відділу Любов Кондратюк разом з Оленою Васейко відвідали могилу воїна та поклали живі квіти.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь