A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

ЗВІТ ПРО РОБОТУ ЦЕНТРУ ЗА 2022 РІК

Дата: 01.05.2023 15:00
Кількість переглядів: 355

                              

                                              ЗАТВЕРДЖЕНО

   рішення сесії Поворської сільської ради

                                                                                     від 01 травня 2023 року № 27/8

 

ЗВІТ

директора про роботу центру надання соціальних послуг

Поворської сільської ради протягом 2022 року

 

        З  метою  виконання  функцій  щодо  надання  соціальних  послуг  сім`ям/особам,  які  належать  до  вразливих  груп  населення  та/або  перебувають  у  складних  життєвих  обставинах, у  Поворській сільській раді рішенням сесії від 22.12.2017 року № 19/6  створено  центр  надання  соціальних  послуг Поворської сільської ради (надалі  центр). Центр  розпочав свою роботу із 2 січня 2018 року.

      Основними  завданнями  центру  є  проведення  соціально-профілактичної  роботи,  спрямованої  на  запобігання  потрапляння  в  складні  життєві  обставини  сімей/осіб,  які  належать  до  вразливих  груп населення,  надання  сім`ям/особам,  які  належать  до  вразливих  груп населення  та/або  перебувають  у складних  життєвих  обставинах, комплексу  соціальних  послуг,  яких  вони  потребують,  що  забезпечує  формування  та  реалізацію  державної політики  у  сфері  соціального  захисту  населення,  з  метою  мінімалізації  або подолання таких обставин, виявлення таких громадян на території громади, визначення їх потреб.

  Центр  через  свої  структурні  підрозділи  забезпечує  надання соціальних  послуг таких як: інформування, догляд вдома, соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, за  місцем їх проживання, соціального супроводження прийомної сім`ї, екстрене (кризове) втручання.

    До  структури  центру  входить  два відділення:

- відділення  соціальної допомоги вдома;

- відділення  соціальної  роботи.

    Штатна чисельність працівників центру  складається із 14 штатних одиниць,  фактично  працює 12 працівників, із них: 1 директор,  1  фахівець із соціальної роботи  та  10 соціальних робітників.

        За звітний рік обслужено  129  непрацездатних громадян відділенням соціальної допомоги вдома.  З них: одинокі – 55 осіб, одиноко проживаючі – 74 особи. Це громадяни, які за станом здоров`я, через похилий вік  та одиноке проживання потребують постійного соціально-побутового обслуговування соціальними робітниками вдома. Усі справи оформлені згідно Державних стандартів. За поточний рік одиноким та одиноко проживаючим отримувачам соціальних послуг надано  50819 послуг безкоштовно та здійснено 8978 відвідувань.

       У 2022 році припинено надання соціальних послуг 10 особам у відділенні соціальної допомоги вдома. З них: у зв`язку зі смертю -  7 осіб, із переїздом  - 1 особа, доглядом родичів – 2 особи.

     Незважаючи на воєнний стан та в умовах карантинних обмежень центр продовжував роботу та забезпечував надання одиноким та одиноко проживаючим особам похилого віку, особам з інвалідністю послуг з доставки продуктів харчування, ліків, товарів першої необхідності, допомоги в отриманні пенсійних та інших виплат, в оплаті комунальних послуг тощо.

     За звітний період було проведено 10 нарад  із соціальними  робітниками, на яких обговорювали наступні теми  та питання: організація надання соціальних послуг в умовах воєнного стану; як діяти під час повітряних тривог; адреса, контакти та послуги Пункту Незламності та пункту обігріву; якісне та своєчасне надання соціально-побутових  послуг;  дотримання графіків роботи ;  підготовка до роботи в осінньо-зимовий період;  дотримання правил пожежної безпеки, проведення інструктажів; дотримання протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню хвороби COVID-19,  тощо.

      Проведено 20 виїзних перевірок виконання посадових обов`язків соціальних робітників, про що описано в актах перевірок. Рекомендовано продовжувати усім належним чином, згідно договорів та відповідно до індивідуальних планів виконувати свою роботу.

    На обліку у відділенні соціальної роботи перебуває 8 сімей, в яких на вихованні 19 дітей, що опинились в складних життєвих обставинах.                                                        

    Працівниками центру спільно із службою у сравах дітей та поліцейським офіцером громади постійно здійснюються планові та позапланові виїзди для обстеження умов проживання сімей СЖО, проводиться профілактична робота із ними щодо належного догляду та виховання дітей у цих сім`ях, надається інша необхідна допомога за потреби.

    Протягом 2022 року здійснювалося соціальне супроводження 1 прийомної сім`ї, в якій виховується 3 дітей-вихованців.

У 2022 році у період із 01.02.2022 по 31.07.2022 року  було проведено внутрішню оцінку якості та моніторингу надання соціальних послуг у центрі надання соціальних послуг, зокрема по послузі догляд вдома.

   Працівники центру також входять до складу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Постійно проводяться заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, надаються консультації щодо допомоги постраждалим особам, а також проводиться відповідна робота із кривдниками.

       Центр    утримується  за  рахунок  коштів місцевого бюджету. На  утримання  центру  у  2022  році  було  виділено  1285, 70 тис. грн.  Матеріально-технічна база  центру  на  даний  час  складається із  комп’ютерної  техніки  та  меблів  для  облаштування  робочих  місць  працівників. 

Пріоритетними напрямами діяльності центру є:

  • проведення постійної роботи по виявленню громадян похилого віку, інвалідів, хворих, громадян, які опинились або перебувають у складних життєвих обставинах; сім`ї СЖО;  особи,  які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги;
  • приділення особливої уваги та вивчення  потреб такій категорії громадян як ВПО та інші категорії, що постраждали від воєнних дій в Україні;
  • налагодження співпраці з благодійними, громадськими та релігійними організаціями для підвищення якості надання існуючих соціальних послуг. 

Директор центру                                                     Валентина ДОРОШКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь