A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

День захисника України

Дата: 14.10.2020 16:00
Кількість переглядів: 528

 

 

Фото без опису

       День захисника України відзначається 14 жовтня! На Покрову українці згадають не лише козацький подвиг, а й усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину. День Покрови обрали не даремно.

      Традиційно саме в це православне свято українці вшановували та славили воїнів-захисників. І така традиція бере початок ще з часів Київської Русі. Для козаків Покрова була заступницею. Оберігає Пресвята Богородиця й нинішніх воїнів.

      У 20 столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність України – Армія Української Народної Республіки та Українська повстанська армія. Бо попри всі негаразди дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Сила дня захисника України в тому, аби цей день став святом нескорених для кожного.

Зі скорботою в серцях схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто пожертвував життям заради Батьківщини, рідного народу. Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати про цих Героїв. Ми також не маємо права забувати про їх осиротілі родини, про всіх, хто зазнав бойових поранень, фізичних і моральних травм та потребує нашої з вами уваги, підтримки та допомоги.

    Відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку загиблого під час антитерористичної операції на сході країни Яворського Миколи Васильовича у військовій частині А1547. До військовослужбовців з вітальним словом звернувся заступник сільського голови – Никитюк Михайло Петрович.

Він сказав, що ми дуже цінуємо могутню силу наших захисників, їх  міцний захист і неймовірну витривалість. Побажав, щоб фортуна завжди супроводжувала сміливих людей  в дорозі, любов і достаток панували в їхніх родинах, тепло і затишок зігрівали душу. Нехай усі дороги ведуть до щастя і нових перемог, будь-які починання дають відмінний результат і гарний настрій. Нехай будь-яка вершина підкоряється  мужності та наполегливості наших захисників. 
 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

В структурних установах Центру культури та дозвілля Поворської сільської ради були проведені тематичні заходи.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь