A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ОБСЛУГОВУЮЧИЙ КООПЕРАТИВ: ПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ

Дата: 30.05.2018 16:44
Кількість переглядів: 875

У рамках програми територіального співробітництва країн східного партнерства Білорусь-Україна реалізується проект «Ключ до успіху», що має на меті покращення економічної ситуації в сільській місцевості Волинської області та Брестської області Республіки Білорусь шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації. З цією метою у населених пунктах області, і Ковельщини зокрема, за організаційної підтримки управління регіонального розвитку райдержадміністрації організовуються навчання сільгоспвиробників, семінари тощо. 

29 травня 2018 року у с. Поворськ відбувся семінар, що об’єднав місцевих аграріїв, представників влади та її профільних фахівців.

Участь у заході взяли: директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, голова районної ради Андрій Броїло,  заступник начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації  –  начальник відділу агропромислового розвитку Тетяна Шавлай.

Фото без опису

У контексті зустрічі, координатори проекту, звісно ж, акцентували увагу на Волинську область з огляду на реалії сьогодення: вели мову про проблеми сільгоспвиробників, про державні стандарти, про підтримку галузі АПК, про приклади політики агропромислового розвитку у країнах Євросоюзу тощо.

Фото без опису

Наталія Козак розповіла, що проект «Ключ до успіху» реалізується також за підтримки департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, громадської організації «Волинська обласна аграрна дорадча служба» та з білоруської сторони – Столінським центром сільського розвитку. 

Підвищення рівня доходів малих і середніх підприємств через розвиток обслуговуючої кооперації – одна із цілей проекту, котрий здійснюватиметься на Волині та території Брестської області відповідно упродовж року. Однак, першочергово, слід підвищити рівень знань малих і середніх сільгоспвиробників за цим напрямком, саме тому організовують подібні заходи.

-        Наша мета – не агітувати вас створювати обслуговуючі кооперативи, а допомогти у їх створенні, якщо виявите таке бажання, - мовила координатор проекту. Своє чергою, наголосила, що основною проблемою виробництва сільгосппродукції у нашій країні є, власне, не сам процес її вирощування, а організація збуту.

Звучали тези щодо приведення самого процесу виробництва до норм та стандартів, яких вимагають закупники сільгосппродукції, укрупнення сільськогосподарських товариств тощо.

У порядку денному – інформація про державні та обласні Програми підтримки фермерського та особистого селянського господарства, котру представив Юрій Горбенко.

Фото без опису

Потому, у рамках семінару, відбулося тематичне навчання за напрямком вирощування плодово-ягідних культур та ревеню, котре провела представник фірми «Полко» Анна Ткачук.

Фото без опису

Голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Волині Руслан Хомич розповів про досвід литовських сільгоспвиробників та фермерів в організації сільськогосподарських кооперативів. Корисними для присутніх були практичні поради фермера про основні напрямки діяльності, юридичні проблеми та перспективи створення СОК.

Фото без опису

 У рамках дискусії, представники Поворської сільської ради, місцеві аграрії обговорили Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу територіальної громади.

 Отож, захід видався інформативним, плідним на ідеї, тож, є надія, що принесе практичну користь для аграріїв та всіх мешканців Поворської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь