A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

Вічна пам'ять герою

Дата: 11.05.2018 16:40
Кількість переглядів: 897

Герою Ковельщини  -  Миколі Яворському відкрили меморіальну дошку на фасаді рідної школи.

Фото без опису

16 березня 2017 року в зоні АТО, в селі Старий Айдар Станично – Луганського району Луганської області, виконуючи свій військовий обов'язок, захищаючи мирне українське небо від підступного ворога загинув поворчанин, наш земляк Яворський Микола Васильович. Пам’ять про захисника України свято бережуть на малій батьківщині. У школі, де навчався Микола Яворський, на його честь створили куточок пам’яті.  А на фасаді навчального закладу учнів та вчителів школи відтепер зустрічатиме меморіальна дошка з портретом Героя. 
Реалізація ідеї виготовлення та встановлення дошки, як символ вічної пам’яті про хорошого учня, належить керівнику місцевого закладу загальної середньої освіти Наталії Демчук, яку охоче підтримала педагогічна, учнівська та батьківська спільнота. Саме в стінах цієї школи Микола зі своїми друзями навчався, змагався, бешкетував, сподівався та мріяв. Миколу любили усі вчителі, за будь – якої нагоди він завжди допомагав їм, з учнями товаришував. Він був позитивний, активний, веселий та життєрадісний хлопчина, серйозний у навчанні і завжди відстоював свою точку зору. 
Тож  8 травня 2018 року, у День пам’яті та примирення, на подвір’ї опорного закладу загальної середньої освіти «Поворський ліцей Поворської сільської ради Ковельської району Волинської області» зібрались однією дружньою родиною учні, педагоги, дружина, мама та брат Миколи, духовенство, випускники школи, керівництво районної і сільської влади, депутати районної та місцевої рад, військовослужбовці в/ч А 1547 та просто небайдужі поворчани аби вшaнувaти світлу пaм’ять Героя Ковельщини – Миколи Яворського, який вiддaв свoє життя зa Батьківщину.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

Фото без опису

Фото без опису

 

Голова райдержадміністрації Віктор Козак низько вклонився матері Героя за виховання справжнього українця, висловив слова співчуття дружині та рідним, попросив вибачення у дітей за те, що дорослі не вберегли мир в країні. Віктор Теодосійович заначив, що героїзм Миколи вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність. "Пам'ять про загиблого воїна та усіх патріотів, які віддали своє життя за цілісність України, буде вічно жити в серці кожного жителя Ковельщини", - резюмував Віктор Козак.

Фото без опису
Про героїчний подвиг Миколи Яворського, який захищав ціною власного життя рідну землю від ворога, йшлося у виступах голови районної ради Андрія Броїла, Поворського сільського голови Сергія Семенюка, тимчасово виконуючого обов’язки командира в/ч А 1547 Віталія Ганджи.

Фото без опису

Право відкрити меморіальну дошку надали побратимам Миколи Васильовича - військовослужбовцям військової частини А 1547.

Фото без опису

Настоятель Свято - Покровського храму с. Поворськ протоієрей Петро Степанюк здійснив обряд освячення меморіальної дошки. 

Стримати сліз не вдалось сьогодні нікому –  і діти, і дорослі сумували з приводу спільного горя, згадуючи гарного учня, зразкового сім’янина, люблячого і турботливого сина, мужнього і хороброго воїна, щирого та доброго товариша, у якого вистачало часу на все – на клопоти біля будинку, якого звів своїми руками, та не встиг добудувати, на участь у громадському житті села. А ще він був справжнім християнином, водив до Божого храму своїх діток і багато читав біблійних книг. Водночас кожен учасник зібрання розумів, що пам’ять про Героя Ковельщини – Миколу Яворського закарбувалась у серці назавжди.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Живі пахучі весняні квіти на знак пам’яті та пошани лягли до меморіальної дошки.

Фото без опису

Фото без опису

Згодом голова райдержадміністрації Віктор Козак, голова районної ради Андрій Броїло, родина загиблого, учні, педагоги та військовгослужбовці відвідали могилу, де похований Микола Васильович, поклали квіти, а ще молитовно просили аби милосердний Господь упокоїв душу воїна Миколи у Своїх Небесних Оселях, там, де спочивають праведні, де немає ні скорботи, ні печалі, ні зітхання, а життя – безкінечне.

Фото без опису
Вічна йому пам’ять та вічний спокій!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь