A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

День вишиванки

Дата: 19.05.2017 12:46
Кількість переглядів: 794

Рідненька школа,

Любі дітлахи

І рушники крилаті навкруги –

Очей утіха і життя окраса!

Фото без опису

Щороку у третій четвер травня українці у всьому світі відзначають День вишиванки, яка є гордістю українського народу та символом етнічної приналежності кожного з нас до рідної землі та своєї історії

День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

Вишиванка для українця не лише одяг, не лише вбрання, яке вдягається у найважливіші дні життя або на свята. Це національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це символ приналежності до роду та нації, ознака українськості, а у наш час ще й один із символів, за яким вирізняється українець у багатомірному, багато-вбраному глобалізованому світі.

Не перший рік у Поворській школі, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки школи долучилися до акції “Одягни вишиванку” у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і  учнів різних класів.

На завершення свята учні провели імпровізований флешмоб – організувавшись і вийшовши у подвір’я школи, вони створили справжню “вишиванкову” хвилю. Флешмоб створив таку хвилю емоцій, що наступного року, мабуть, нас чекає вже не хвиля,  а справжнє цунамі вишиванок за участю всіх учнів, батьків та вчителів школи!

Фото без опису

Вітаємо усіх зі святом!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь