A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

Новини

Дата: від до Скинути

  «А Сотню вже зустріли небеса…»     

             20 січня у Поворській публічній бібліотеці відбулася тематична година до Дня Героїв Небесної Сотні «У нашій пам’яті вони назавжди». Вже 10 років відділяє нас від кривавих подій на Майдані у Києві, але біль втрати кращих  патріотів України не стихає. Тим паче, що Герої Небесної Сотні стали першими героями російсько-української війни, яка страшним лихом нахлинула на  Україну відразу після Євромайдану і досі триває,  невблаганно поповнюючи Небесний легіон сучасних українських героїв. Саме про це розповідали ведучі заходу, а вірші у їх виконанні звучали так душевно, що присутні ледве стримували сльози на очах. Хвилиною мовчання було вшановано подвиг  українських Героїв, що віддали своє життя  за волю і незалежність України.

15:02 20.02.2024

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.  Саме 20 лютого 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше людей – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та територіальну  цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні. Цьогоріч вдесяте Україна вшановуватиме пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо вже десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щороку 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її.

08:41 20.02.2024

Тримати фронт у тилу – обов’язок нашої громади        

24 лютого виповнюється друга річниця  від початку злочинного повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Поворська громада, разом з усією державою, важко і боляче переживає воєнне лихоліття. Багато наших земляків нині у складі ЗСУ знаходяться на вогневих рубежах, відбиваючи атаки ненависного ворога. І хоч ми на Ковельщині можемо  порівняно спокійно спати вдома, маємо світло, тепло, робимо звичні справи, але це тільки тому, що наші мужні воїни захищають нас вдень і вночі, щохвилини ризикують своїм здоров’ям і життям.

15:19 14.02.2024

Вручено відзнаки «Почесний громадянин Поворської громади» (посмертно)

31 січня  у приміщенні Поворської сільської ради відбувся захід, що  не залишив байдужим нікого з присутніх. З метою вшанування подвигу наших земляків, які віддали своє життя у  війні з російським агресором за свободу і незалежність України,  родинам загиблих Героїв було вручено  посвідчення та нагрудний знак «Почесний громадянин Поворської територіальної громади (посмертно)». 4 жовтня 2023 року  на  30-ій сесії Поворської сільської ради депутати ухвалили рішення   "Про присвоєння звання «Почесний  громадянин Поворської територіальної громади (посмертно)" 11 мешканцям громади, мужнім Героям.

15:18 31.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь