A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

27 липня було затверджено внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Волинської області

Дата: 28.07.2016 19:59
Кількість переглядів: 818

Це питання розглядалося на засіданні Волинської ради регіонального розвитку під керівництвом голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Як проінформував заступник губернатора Сергій Кошарук, окрім вже існуючих 6 об’єднаних громад на Волині, цьогоріч постане ще дві ОТГ – Люблинецька та Поворська у Ковелському районі. Сергій Кошарук також розповів про переваги об’єднання громад. Зокрема, вони безпосередньо можуть отримувати кошти з Держбюджету, на місцях залишається 60 % надходжень від податків із доходів фізичних осіб та 5 % акцизного збору.

Як зауважив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, децентралізація передає органам місцевого самоврядування багато тих функцій, які й дотепер виконують обласні та районні держадміністрації.

Загалом, як проінформував начальник управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Микола Томчук, із розроблених в області пропозицій створити 72 ОТГ Кабміном була затверджена постанова щодо створення на Волині 52 об’єднані громади.

Разом із тим голова Волинської ОДА Володимир Гунчик нагадав, що об’єднання територіальних громад передбачає і відповідальність.

«Можуть мати місце такі явища як оптимізація закладів освіти і медицини, а в разі коли ви хочете мати у вашій громаді лікарню – то фінансуйте. Тим більше, що є можливість отримувати субвенції із Держбюджету», - резюмував він, підкресливши, що для нормального функціонування ОТГ необхідно мати відповідну інфраструктуру.

Тому для окремих населених пунктів кращим варіантом може бути приєднання до вже існуючих ОТГ, ніж створення нових. Загалом, таким чином, наразі затверджено 13 змін до Перспективного плану формування територій громад Волинської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь