A A A K K K
для людей із порушенням зору
Поворська громада
Волинська область, Ковельський район

Літні люди: свої, не чужі!

Дата: 13.06.2018 17:07
Кількість переглядів: 956

З 1 січня 2018 року на території Поворської ОТГ функціонує Центр надання соціальних послуг Поворської сільської ради. Центр діє згідно Положення про центр надання соціальних послуг та надає кваліфіковану допомогу громадянам похилого віку, інвалідам, одиноким, самотньо проживаючим жителям нашої громади, які перебувають в складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Фото без опису

 76  самотньо проживаючих жителів з 11 сіл нашої громади обслуговують 10 соціальних робітників, які закуповують та доставляють продукти  харчування, медикаменти, сплачують комунальні послуги, допомагають у веденні домашнього господарства та  в організації завезення палива, в оформленні субсидій, а також сприяють у взаємодії з іншими службами, надають багато інших послуг тощо.

Фото без опису

Для людей, які у поважному віці лишились самотніми, робітники центру надання соціальних послуг є чи не єдиною допомогою, порадою та розрадою. Відповідно до професійних обов`язків, а частіше за покликом серця (бо інакше не можна чинити добро), ці люди не лише допомагають своїм підопічним давати собі раду із життєвими та побутовими проблемами, а й намагаються подарувати їм радість і душевне тепло. Згідно державних стандартів, на кожну таку людину соцробітник має виділяти не менше двох годин свого часу. Та чи вистачає їх?.. Будь-яка людина потребує від цього світу як матеріального блага, так і спілкування, доброго слова, уваги, турботи, що особливо важливе для стареньких людей. Хіба це у хвилинах чи годинах виміряєш? Коли днями сидиш у чотирьох стінах, так хочеться з кимось поговорити… Бо слухають вони постійно – тишу.

Звичайно, догляд за старенькими – це клопітка робота. Треба мати велике серце, щирі наміри і величезне бажання допомагати людям. Людина похилого віку – часто примхлива, інколи і образити може. Та через усе це потрібно переступити, пробачити, адже необхідно розуміти, що окрім соцробітника, у таких людей найчастіше більше просто нікого немає – взагалі або поблизу.

Фото без опису

 Бажаю підопічним міцного здоров`я, довгих років життя, відчуття захищеності. Соціальним робітникам – терпіння, розуміння, поваги. Ваша праця нелегка, проте нічого не проходить безслідно, вона обов`язково буде оціненою. Центру надання соціальних послуг Поворської сільської ради є над чим працювати. Найголовніше, охопити всі населені пункти по виявленню громадян, які потребують надання соціальних послуг,  вдосконалювати якість роботи щодо надання соціальних послуг. Отож, у добру путь!!!

Директор центру надання соціальних послуг В. П. Дорошко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь